Infit šošovica
Neviete čo dnes navariť?
Mám pre vás skvelý tip na recept, ktorý sa v mojom okolí teší veľkej obľube.
Červená šošovica s pretlakom a vajíčkom na tvrdo.
Porcie
4
Dĺžka prípravy
25min
Kalórie / porcia
340
Vhodné pre
Obed
Večera
Ingrediencie
- 250 g šošovice
- 1 bobkový list
- 1 zrnko nového korenia
- 5 zrniek čierneho korenia
- 500 g paradajkového pretlaku
(pre mňa je najlepší Toma) - Soľ
- 1 strúčik cesnaku
- 1 ČL trstinového cukru
- Štipka škorice
- Vajcia
Nutričné hodnoty
Bielkoviny
Sacharidy
Cukry
Tuky
Postup prípravy receptu
Krok 1
Šošovicu premyjeme, a ak je potrebné, tak popreberáme.
Krok 2
Dáme do hrnca, pridáme bobkový list, nové aj čierne korenie.
Krok 3
Zalejeme vodou a dáme prikryté variť.
Krok 4
Keďže má po uvarení vzniknúť šošovicová kaša a nie polievka, tak vody dáme toľko, aby bola šošovica tesne zaliatá. (Počas varenia bude šošovica zväčšovať objem, preto je dôležité vodu stále dolievať, nech je stále šošovica zaliatá.)
Krok 5
Keď šošovica zmäkne, tak pridáme strúčik prelisovaného cesnaku, soľ a paradajkový pretlak.
Krok 6
Keď je tam pretlak pridáme cukor a škoricu.
Krok 7
Varíme ešte asi 10 minút a môžeme odstaviť.
Krok 8
Podávať môžeme s vajíčkom na tvrdo.
Vykúšate?