Infit šošovica

Neviete čo dnes navariť? 👩‍🍳
Mám pre vás skvelý tip na recept, ktorý sa v mojom okolí teší veľkej obľube. 💚
Červená šošovica s pretlakom a vajíčkom na tvrdo.👇

Porcie

4

Dĺžka prípravy

25min

Kalórie / porcia

340

Vhodné pre

Obed

Večera

Ingrediencie

  • 250 g šošovice
  • 1 bobkový list
  • 1 zrnko nového korenia
  • 5 zrniek čierneho korenia
  • 500 g paradajkového pretlaku
    (pre mňa je najlepší Toma)
  • Soľ
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 ČL trstinového cukru
  • Štipka škorice
  • Vajcia

Nutričné hodnoty

Bielkoviny

Sacharidy

Cukry

Tuky

Postup prípravy receptu

Krok 1

Šošovicu premyjeme, a ak je potrebné, tak popreberáme.

Krok 2

Dáme do hrnca, pridáme bobkový list, nové aj čierne korenie.

Krok 3

Zalejeme vodou a dáme prikryté variť.

Krok 4

Keďže má po uvarení vzniknúť šošovicová kaša a nie polievka, tak vody dáme toľko, aby bola šošovica tesne zaliatá. (Počas varenia bude šošovica zväčšovať objem, preto je dôležité vodu stále dolievať, nech je stále šošovica zaliatá.)

Krok 5

Keď šošovica zmäkne, tak pridáme strúčik prelisovaného cesnaku, soľ a paradajkový pretlak.

Krok 6

Keď je tam pretlak pridáme cukor a škoricu.

Krok 7

Varíme ešte asi 10 minút a môžeme odstaviť.

Krok 8

Podávať môžeme s vajíčkom na tvrdo.

Vykúšate? 😋