Cviklové rizoto
Ako spravíme krajšie, jednoduché a chutné rizoto?
Návod nižšie
Porcie
5
Dĺžka prípravy
30min
Kalórie / porcia
355
Vhodné pre
Obed
Večera
Ingrediencie
- 1 cibuľa
- 2 lyžice masla
- 1 lyžica oleja
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 cvikla
- 1 hrnček ryže
- čierne korenie
- soľ
- rasca
- majoranka
- 2 dcl bieleho vína
- 0,5 litra vývaru
- kyslá smotana
(niva alebo parmezán)
Nutričné hodnoty
Bielkoviny
Sacharidy
Cukry
Tuky
Postup prípravy receptu
Krok 1
Cibuľu a cesnak si nakrájame nadrobno a orestujeme na masle s olejom.
Krok 2
Na panvicu pridáme koreniny.
Krok 3
Keď je cibuľa orestovaná pridáme premytu ryžu, ktorú tiež opražíme a podlejeme vínom.
Krok 4
Trošku povaríme a postupne dolievame vývar.
Krok 5
Keď je ryža skoro dovarená pridáme nastrúhanu cviklu a necháme dovariť s ryžou.
Krok 6
Pred koncom môžeme pridať parmezán, nivu alebo kyslú smotanu.
Podávame ako prílohu alebo hlavné jedlo. 
Dobrú chuť!
