Cviklové rizoto

🥄👩‍🍳Ako spravíme krajšie, jednoduché a chutné rizoto?🤩 Návod nižšie ↙️

Porcie

5

Dĺžka prípravy

30min

Kalórie / porcia

355

Vhodné pre

Obed

Večera

Ingrediencie

  • 1 cibuľa
  • 2 lyžice masla
  • 1 lyžica oleja
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 cvikla
  • 1 hrnček ryže
  • čierne korenie
  • soľ
  • rasca
  • majoranka
  • 2 dcl bieleho vína
  • 0,5 litra vývaru
  • kyslá smotana
    (niva alebo parmezán)

Nutričné hodnoty

Bielkoviny

Sacharidy

Cukry

Tuky

Postup prípravy receptu

Krok 1

Cibuľu a cesnak si nakrájame nadrobno a orestujeme na masle s olejom. 

Krok 2

Na panvicu pridáme koreniny. 

Krok 3

Keď je cibuľa orestovaná pridáme premytu ryžu, ktorú tiež opražíme a podlejeme vínom. 

Krok 4

Trošku povaríme a postupne dolievame vývar. 

Krok 5

Keď je ryža skoro dovarená pridáme nastrúhanu cviklu a necháme dovariť s ryžou. 

Krok 6

Pred koncom môžeme pridať parmezán, nivu alebo kyslú smotanu.

🥄Podávame ako prílohu alebo hlavné jedlo. 😽

 

Dobrú chuť! 🥗🍴