Špaldové halušky

Chcete schudnúť a milujete bryndzové halušky? Nebojte sa skúšať zdravšie, ľahšie možnosti. 👇🏻
Tento týždeň vám prinášam recept na halušky zo špaldovej múky s bryndzou a cibuľkou 🤤.

Porcie

1

Dĺžka prípravy

25min

Kalórie / porcia

498

Vhodné pre

Obed

Ingrediencie

  • 2 vajcia
  • 300 g hladkej špaldovej múky
  • 1 ČL soli
  • vlažná voda 
  • maslo (pre verziu bez laktózy použite bezlaktózové maslo K-free)
  • 1 červená cibuľa 
  • bryndza
  • kyslá smotana

Nutričné hodnoty

Bielkoviny

Sacharidy

Cukry

Tuky

Postup prípravy receptu

Krok 1

 V miske vymiešame vidličkou vajcia, múku a soľ.

Krok 2

Podľa potreby pridávame vlažnú vodu (cca 100 ml) až nám vznikne redšie cesto.

Krok 3

Cesto pretlačíme cez haluškovač do vriacej osolenej vody.

Krok 4

Halušky povaríme 3-4 minúty, vyberieme ich z vody a preložíme do misky.

Krok 5

Polejeme trochou masla.

Krok 6

Bryndzu zmiešame 1:1 s kyslou smotanou, cibuľku opečieme na lyžici masla a môžeme podávať. 

Skúste to! 🤭

Dobrú chuť! 😋