Špaldové halušky
Chcete schudnúť a milujete bryndzové halušky? Nebojte sa skúšať zdravšie, ľahšie možnosti.
Tento týždeň vám prinášam recept na halušky zo špaldovej múky s bryndzou a cibuľkou .
Porcie
1
Dĺžka prípravy
25min
Kalórie / porcia
498
Vhodné pre
Obed
Ingrediencie
- 2 vajcia
- 300 g hladkej špaldovej múky
- 1 ČL soli
- vlažná voda
- maslo (pre verziu bez laktózy použite bezlaktózové maslo K-free)
- 1 červená cibuľa
- bryndza
- kyslá smotana
Nutričné hodnoty
Bielkoviny
Sacharidy
Cukry
Tuky
Postup prípravy receptu
Krok 1
V miske vymiešame vidličkou vajcia, múku a soľ.
Krok 2
Podľa potreby pridávame vlažnú vodu (cca 100 ml) až nám vznikne redšie cesto.
Krok 3
Cesto pretlačíme cez haluškovač do vriacej osolenej vody.
Krok 4
Halušky povaríme 3-4 minúty, vyberieme ich z vody a preložíme do misky.
Krok 5
Polejeme trochou masla.
Krok 6
Bryndzu zmiešame 1:1 s kyslou smotanou, cibuľku opečieme na lyžici masla a môžeme podávať.
Skúste to!