Cviklová polievka
Bohužiaľ až túto jeseň mi napadlo uvariť doma aj cviklovú polievku a zožala taký úspech, že som ju musela variť dva dni po sebe .. tak dobrú chuť a vyskúšajte!
Porcie
5
Dĺžka prípravy
30min
Kalórie / porcia
89
Vhodné pre
Obed
Večera
Ingrediencie
- 1 väčšia cvikla
- 3 malé zemiaky
- 1 mrkva
- 1 červená cibuľa
- 2 lyžice masla
- 1 liter vody
- 1 liter vývaru
- soľ
- čierne korenie
- rasca
- majoranka
Nutričné hodnoty
Bielkoviny
Sacharidy
Cukry
Tuky
Postup prípravy receptu
Krok 1
Cviklu, zemiaky aj mrkvu nahrubo nastrúhame.
Krok 2
Na masle orestujeme nakrájanú cibuľu a pridáme koreniny.
Krok 3
Do tohto pridáme nastrúhanú zeleninu, ktorú tiež orestujeme a zalejeme vývarom.
Krok 4
Neskôr pridáme vodu podľa toho koľko jej chceme či u pol litra alebo maximálne liter.
Krok 5
Keď je všetko domäkka uvarené polievku rozmixujeme.
Krok 6
Podávame z celozrnnými krutónmi, nastrúhaným syrom alebo opečenými semienkami.
Vykúšate?