Pečená treska s feniklom a varenými zemiakmi

Pripravte si na piatok zdravý a ľahký obed, napríklad:
🐟 Pečenú tresku s feniklom a varenými zemiakmi.

Porcie

1

Dĺžka prípravy

30min

Kalórie / porcia

322

Vhodné pre

Obed

Večera

Ingrediencie

  • Filety z tresky 
  • Čierne korenie
  • Soľ 
  • Maslo 
  • Olej
  • Fenikel
  • Sezamovy olej
  • Med 
  • Zemiaky 
  • Pažítka

Nutričné hodnoty

Bielkoviny

Sacharidy

Cukry

Tuky

Postup prípravy receptu

Krok 1

Filety z tresky okoreníme a upečieme na lyžici masla s lyžicou oleja, aby nám maslo neprihorelo, z každej strany (časovo podľa hrúbky, aby sa nám nerozpadávala).

Krok 2

Fenikel si očistíme, rozdelíme na polovicu alebo menšie časti a taktiež orestujeme na panvici (mne chutí pokvapkaný medom a sezamovým olejom).

Krok 3

Nakoniec to osolíme.

Krok 4

Zemiaky si klasický uvaríme a podávame s nasekanou pažítkou.

Fenikel sa ku rybe naozaj hodí.
Uznajte sami. 😇

Dobrú chuť! 🥗🍴