Pečená treska s feniklom a varenými zemiakmi
Pripravte si na piatok zdravý a ľahký obed, napríklad:
Pečenú tresku s feniklom a varenými zemiakmi.
Porcie
1
Dĺžka prípravy
30min
Kalórie / porcia
322
Vhodné pre
Obed
Večera
Ingrediencie
- Filety z tresky
- Čierne korenie
- Soľ
- Maslo
- Olej
- Fenikel
- Sezamovy olej
- Med
- Zemiaky
- Pažítka
Nutričné hodnoty
Bielkoviny
Sacharidy
Cukry
Tuky
Postup prípravy receptu
Krok 1
Filety z tresky okoreníme a upečieme na lyžici masla s lyžicou oleja, aby nám maslo neprihorelo, z každej strany (časovo podľa hrúbky, aby sa nám nerozpadávala).
Krok 2
Fenikel si očistíme, rozdelíme na polovicu alebo menšie časti a taktiež orestujeme na panvici (mne chutí pokvapkaný medom a sezamovým olejom).
Krok 3
Nakoniec to osolíme.
Krok 4
Zemiaky si klasický uvaríme a podávame s nasekanou pažítkou.
Fenikel sa ku rybe naozaj hodí.
Uznajte sami.
Dobrú chuť!