Hrachová kaša

Stará dobrá klasika, ktorá nasýti celú rodinu je späť 🙂. Nezabúdajte na strukoviny a vyskúšajte túto jednoduchú prípravu. Navrch nech si dá každý, čo má rád.

Porcie

4

Dĺžka prípravy

60min

Kalórie / porcia

287

Vhodné pre

Obed

Večera

Ingrediencie

  • 250 g žltý hrach
  • 1 ks cibuľa
  • 2 stručiky cesnaku
  • soľ
  • mleté čierné korenie
  • majorán
  • olej

Nutričné hodnoty

Bielkoviny

Sacharidy

Cukry

Tuky

Postup prípravy receptu

Krok 1

Sušený hrach si namočíme minimálne na 12 hodín.

Krok 2

Hrach opláchneme, scedíme a uvaríme domäkka (vodu postupne pridávame).

Krok 3

Cibuľu si nasekáme nadrobno a opražíme ju na rozohriatom oleji spolu s prelisovaným cesnakom.

Krok 4

Zalejeme to trochou vody, premiešame a túto zmes vmiešame k uvarenému hrachu a na miernom ohni dovaríme. 

Krok 5

Podľa chuti dosypeme soľ, korenie a majorán.

Krok 6

Na vrch hrachovej kaše si môžeme pridať volské oko, krutóny z celozrnného tousta alebo nasekanú šunku, ktorú si opečieme na troche masla.