Hrachová kaša
Stará dobrá klasika, ktorá nasýti celú rodinu je späť . Nezabúdajte na strukoviny a vyskúšajte túto jednoduchú prípravu. Navrch nech si dá každý, čo má rád.
Porcie
4
Dĺžka prípravy
60min
Kalórie / porcia
287
Vhodné pre
Obed
Večera
Ingrediencie
- 250 g žltý hrach
- 1 ks cibuľa
- 2 stručiky cesnaku
- soľ
- mleté čierné korenie
- majorán
- olej
Nutričné hodnoty
Bielkoviny
Sacharidy
Cukry
Tuky
Postup prípravy receptu
Krok 1
Sušený hrach si namočíme minimálne na 12 hodín.
Krok 2
Hrach opláchneme, scedíme a uvaríme domäkka (vodu postupne pridávame).
Krok 3
Cibuľu si nasekáme nadrobno a opražíme ju na rozohriatom oleji spolu s prelisovaným cesnakom.
Krok 4
Zalejeme to trochou vody, premiešame a túto zmes vmiešame k uvarenému hrachu a na miernom ohni dovaríme.
Krok 5
Podľa chuti dosypeme soľ, korenie a majorán.
Krok 6
Na vrch hrachovej kaše si môžeme pridať volské oko, krutóny z celozrnného tousta alebo nasekanú šunku, ktorú si opečieme na troche masla.