
ingrediencie na guľky:
- 500g hovädzieho mäsa
- čierne korenie
- červena mletá sladká paprika
- 2 strúčiky cesnaku
- cibuľa
- mletá rasca
- 5 lyžíc ryžovej krupice
- 1 vajce
ingrediencie na omáčku:
- paradajkový pretlak 500g
- O,5 litra vody
- čierne korenie
- soľ
- trstinový cukor
- mletá škorica
postup:
Mleté mäso som zmiešala s vajíčkom, ružovou krupicou, koreninami a nechala odstáť 2-3 hodiny. Namiesto cibule som pridala roztlačený cesnak kvôli synovi, lebo s kúskami cibule by mi to asi nezjedol, ale vy si kľudne pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu.
Vytvarovala som malé guľôčky, opiekla rýchlo na panvici a dala variť na minimálne 40 min.do omáčky. Omáčku som pred tým spravila z pretlaku, vody, korenín , pridala som asi dve lyžice cukru a jednu malú lyžičku škorice , ktorá urobí zvláštnu a perfektnú chuť. Presné množstvo si dáte podľa vlastnej chuti. Ak je dobrý hustý pretlak netreba zahustiť. Ja som k tomu podávala zemiakovú kašu, musím sa prispôsobiť synovi… dobrú chuť!
Od Ivana Novotná dňa 14 mája, 2022 v Recepty