ingrediencie na tortu:

  • 150 g baby špenát
  • 3 ks vajce
  • 100 g cukor trstinový
  • citrónová kôra z jedného citrónu
  • 1 PL citrónová šťava
  • 175 ml olej repkový
  • 250 g múka hladká špaldová
  • 1 balíček kypriaci prášok do pečiva

ingrediencie na náplň:

  • 250 g mascarpone
  • 250 g tvaroh jemný
  • 100 g cukor trstinový
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 PL vanilková pasta Dr. Oetker
  • 250 g kyslá smotana
  • šťava z polovice citróna
  • mix ovocia

postup:

V mise vyšľaháme vajcia s cukrom, elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Pridáme kôru, šťavu a múku zmiešanú s kypriacim práškom a vymiešame dohladka. Oddelíme si tretinu cesta a do nej primiešame a zmixujeme špenát. Cestá nanesieme do vymastenej formy vyloženej papierom na pečenie a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.Korpusy necháme vychladnúť, zelený rozdrobíme do misky a hnedý prekrojíme pozdĺžne. Náplň si pripravíme zmiešaním všetkých ingrediencií. Spodný diel korpusu potrieme menšou časťou náplne. Zakryjeme druhým dielom korpusu a zvyšnou náplňou potrieme povrch a okraje torty. Rozdrobený korpus nanesieme na povrch a strany torty a zľahka pritlačíme. Na vrch môžeme dať rôzne ovocie .☺️

Od Ivana Novotná dňa 14 mája, 2022 v Recepty